علت جمع شدن آب کف یخچال چیست؟

علت جمع شدن آب کف یخچال چیست؟

03191002003

چرا کف یخچال فریزر آب جمع می شود؟

یخچال فریزرها کلا به دو دسته تقسیم می شوند:

  • یخچال فریزرهای بدون برفک (دیفراست یا نوفراست)
  • یخچال فریزرهای برفکی

هم یخچال فریزرهای برفکی و هم نوفراست دو نوع معمولی و ترکیبی یا کمبی هستند.

علت جمع شدن آب کف یخچال چیست؟

علت جمع شدن آب کف یخچال چیست؟

یخچال فریزرهایی که بدون برفک هستند، زمانی که روی حالت برفک زدایی می روند، برفک ها توسط المنت توی یک زمان مشخصی شروع به آب شدن می کنند. زمانی که این برفک ها آب میشه، آب داخل یک ناودانی گالوانیزه میچکد که ناودانی زیر قطعه ای بنام اواپراتور قرار داره. اواپراتور حالت نبخیر کننده دارد یا به زبان عامیانه همان سردخانه یخچال فریزر است.

علت جمع شدن آب در کف یخچال الکترواستیل

زمانی که تخلیه اب از قسمت تخلیه به علت مسدود شدن و یا یخ زدن به درستی انجام نشود باعث میشود که اب به درستی تخلیه نشود و در نتیجه کف یخچال الکترواستیل آب جمع میشود.

برای رفع این مشکل باید مجرای تخلیه اب و سیستم برفک زدایی دستگاه بررسی شود. 

 

علت جمع شدن آب کف یخچال

 

پس آب حاصل از برفک زدایی داخل ناودان میریزه و وسط این ناودان سوراخی به نام درین وجود داره. این درین یا تخلیه توسط یک لوله از داخل بدنه رد میشه یا در بعضی یخچال ها از روی بدنه رد میشه. بیشتر یخچال های برفکی هستند که لوله درین از بیرون یعنی از روی کار رد شده و از داخل فوم یخچال رد نشده.

این شلنگ داخل یک ظرفی میاد در یخچال فریزرهای برفکی بیشتر حالت ظرف رویی یا پلاستیکی مانند هست که روی سر موتور قرار می گیره .

زمانی که موتور کار می کنه و از خودش گرما تولید می کنه آب داخل اون ظرف به بخار تبدیل میشه و این آب کلا تبخیر میشه، هم موتور را خنک می کند هم بخار می شود.

جهت تعمیر یخچال دوو در اصفهان به این قسمت مراجعه نمایید.

 

حالا در یخچال های برفکی اصولا وقتی یخچال فریزر خاموش می کنه برفک های روی تریزیون اواپراتور یا سردخانه یخچال شروع به آب شدن میکنه.

و توی یخچال فریرهای بدون برفک هم زمانی که روی حالت برفک زدایی میره این اتفاق میفته که برفک ها آب میشه و داخل درین ریخته می شه.

حالا بنا به هر دلیلی که این سوراخ درین گرفته بشه یا شلنگی که روی تشتک قرار میگیره مسدود شود (اصولا موارد زیادی هست که در اون شلنگ مسدود میشه یا آشغال می گیره) در این حالت آب جمع میشه و از درین سرریز می کنه و کف جامیوه ای یخچال میریزه.

خیلی از مشتریان عزیز احساس می کنند که خودشان یا بچه شان ظرف آبی کف یخچال خالی کرده یا آب داخل مواد غذایی بوده که کف یخچال ریخته.

خب تا اینجا فهمیدیم این جمع شدن آب به چه صورتی پیش میاد.

این یکی از مواردشه که مسدود میشه. یه زمان هایی هست که کلا دستگاه های بدون برفک روی برفک زدایی نمی ره این باعث میشه که آب درب سوراخ درین یخ بزنه و زمان هایی که یخچال آف میکنه یا روی دیفراست میره این آب سرریز بشه و کف یخچال بریزه یا بعضا دیده شده که توی دهنه دریچه های پلاستافومی که روی اواپراتور قرار داره یخ میزنه.

علت جمع شدن آب کف یخچال :

پلاستافوم قطعه ای کاورماننده که دو وظیفه داره:

اولین وظیفش اینه که قسمت سردخانه را توی یخچال فریزرهای بدون برفک بپوشونه و وظیفه دومش اینه که توزیع هوا را انجام بده یعنی اگه شما یک کولر را در نظر بگیرید پلاستافوم نقش کانال های کولر را داره.

این پلاستافوم توی یخچال فریزرهای بدون برفک جدید مثل یخچال فریزرهای سامسونگ، ال جی، اسنوا ، دوو و برندهای دیگه از جنس فوم هست و این فوم ها به مرور زمان آب را به خودش جذب می کنه و به علت اینکه در مجاورت اواپراتور قرار داره شروع به یخ زدن و برفک زدن می کنه .

وقتی که یخ میزنه و دستگاه روی حالت برفک زدایی میره این یخ های داخل این فوم دوباره آب میشه و از کنار فوم به سمت درین هدایت نمیشه و از دور اون ناودانی شروع به ریختن میکنه و یواش یواش کف یخچال فریزر جمع میشه.

البته مدل دستگاه ها با هم متفاوته. به عنوان مثال در یخچال فریزرهای 810 (کمبی) اسنوا تعمیرکار پیچ بلندی را برای پلاستافوم استفاده میکنه و این پیچ بلند باعث میشه که شلنگ درین را سوراخ کنه. زمانی که شلنگ درین سوراخ میشه و دستگاه روی حالت برفک زدایی میره به مروز زمان این شلنگ نشتی پیدا می کنه و بعد از مدتی از جای اون پیچ، آب خارج میشه و کف یخچال فریزر جمع میشه.

مورد دیگه ای که بنده زیاد مشاهده کردم اینه که:

جنس ناودانی از ورق گالوانیزه هست. این ورق گالوانیزه به مرور زمان اکسیده و زنگ زده میشه و باعث میشه آب را به درستی به سمت درین هدایت نکنه و از اطراف گالوانیزه شروع به نشتی بکنه.

مورد دیگه اینه که:

ورق ناودان گالوانیزه شیب خوبی به سمت درین نداشته باشه. در این حالت هم شاهد امر نشتی هستیم.
اینها تجربیات بنده بود ولیکن بازم به طراحی یخچال فریزر شما بستگی داره.

ما یخچال فریزرهایی داریم که ابتدا گاز از طریق قسمت یخچال داخل یخچال فریزر تزریق میشه و لوله مویی یا همان کاپیلاری تیوپ داخل قسمت یخچال هست و بعد از اینکه شروع به تزریق میشه قسمت یخچال را که پر کرد داخل قسمت فریزر میشه . حالا بنا به هر دلیلی که این گاز نشتی پیدا کنه و سرما توی فریزر درست پر نشه ، اون سنسور به دمای حد معمول نمیرسه و فرمان خاموش شدن را به دستگاه نمیده و باعث میشه که داخل قسمت یخچال بوران داشته باشیم و برفک شدیدی بزنه و فریزر هم سرما را کامل پر نکنه.

چون دستگاه یکسره کار میکنه و در تایم خودش کار خودش را انجام میده و اتوماتیک روی حالت برفک زدایی میره. در یخچال بوران و سرمای بیش از حدی ایجاد شده و وقتی روی حالت برفک زدایی میره باعث میشه که حجم زیادی از برفک را بخواد آب کنه . و اون برفک ها هم طبیعتا اومده دم سوراخ درین را گرفتگی ایجاد کرده و این باعث میشه که ما بازم شاهد جمع شدن آب کف یخچال باشیم.

اگر قصد دارید در مورد اینکه لوله مویی چیست و کار آن چیست اطلاعات بیشتری کسب کنید اینجا را کلیک کنید.

مورد دیگه ای که من شاهدش بودم اینه که :

در یخچالی که شما تازه خریدید و شاید کلا 3 – 4 ماه هست که دارید استفاده می کنید و همه موارد هم سالمه ولی بازم کف یخچال شما آب جمع میشه . توی طراحی بعضی از برندها شیلنگ درین را از نزدیک به کابین فریزر رد می کنند و توی وسط راه لوله درین یخ میزد و باعث میشه که آب به درستی تخلیه نشه و بازم کف یخچال شاهد جمع شدن آب باشیم.

تنها چاره این هست که تعمیرکار اگه قطر لوله درین مناسب باشه المنت بگذارند. اگر قطر لوله درین مناسب نیست ناچار هستند که پشت یخچال را بشکافند و فاصله شلنگ را از بدنه زیاد کنند.
تمام این موارد برای جمع شدن آب کف جامیوه ای یخچال وجود داره.

علت جمع شدن آب کف یخچال


اگر ما جمع شدن آب کف یخچال را جدی نگیریم چه اتفاقی برای یخچال فریزر ما میفته؟؟

اگر شما به جمع شدن آب زیر جامیوه ای یخچال فریزر توجه نکنید و هربار با دستمال خشک کنید، بعد از مدتی اتفاقی که میفته اینه که آب هایی که جمع میشه به ستون های یخچال میرسه.

ستون های یخچال در یخچال فریزرهای کمبی و معمولی جایی قرار داره که لولای درب روی بدنه مونتاژ شده و به علت اینکه وزن درب ها روی این ستون هاست.

وقتی که این ستون ها به علت اینکه در مجاورت آب قرار گرفته، اکسیده میشه عملا دیگه یخچال فریزر شما از بین رفته.

چون وقتی ستون ها اکسیده میشه باعث میشه که اون لولایی که باید وزن درب را تحمل کنه همه وزن درب روی ستون ها منتقل میشه.

وقتی ستون ها اکسیده بشه کلا دیگه جسم و جونی برای نگهداشتن درب نداره و درب حالت افتادگی پیدا میکنه و از بدنه یخچال فریزر فاصله پیدا میکنه و هوا داخل یخچال فریزر میاد و یخچال بازدهی و کیفیت سرمای قبل را ندارد و برفک های شدید به وجود میاد.

این یک حالت بدبینانه هست که هیچ کاری نمیشه انجام داد . عملا چنین یخچال فریزری را باید داخل جایی مثل کارگاه استفاده کرد و برای مصرف خانگی بی فایده است.

مشکل بعدی که میتونه برای یخچال فریزر شما ایجاد کنه اینه که یک سری لوله هستند که دور درب یخچال فریزر می چرخند که به آنها لوله های هات کویل می گویند، کار این لوله ها اینه که زمانی که موتور یخچال گاز را به سمت کندانسور هدایت می کند (منظور از کندانسور لوله های مشکی رنگی هست که پشت یخچال فریزرهای قدیم قرار داشت و همیشه داغ بود، در یخچال فریزرهای امروزی همان لوله های داغ را اطراف یخچال فریزر شما چرخاندند که این گرما به ستون های یخچال منتقل بشه و لاستیک همیشه گرم بمونه و حالت نرمی خودش را حفظ کنه و رو به خشکی نره و از بین نره).

جنس این لوله ها از جنس فولادی هست و زمانی که شما به جمع شدن آب کف یخچال توجه نکنید این آب و رطوبت به مرور زمان به لوله های هات کویل میرسه و آن ها را اکسیده میکنه و باعث سوراخ شدن و نشتی آنها میشه فشار psi400 پشت این لوله ها قرار داره.

بعد از اینکه لوله ها سوراخ شد شاهد نشتی گاز یخچال فریزر هستیم. من به شخصه وقتی برای شارژ گاز یخچال فریزری میرم در عملیات نشت یابی اولیه، اطراف یخچال فریزر یا قسمت هایی که لوله های هات کویل رد شده را بررسی می کنم و اگر کف یخچال فریزر آب جمع شده باشه 90% احتمال نشتی را در لوله های هات کویل قرار میدم.

پس باید توجه داشته باشید که شما یک یخچال فریزر را تحت عنوان یک ماشین در نظر بگیرید که یک وسیله ای هست که زمانی که نباشه ما متوجه میشیم چه نعمت بزرگی در منزل ما نیست.

برای همین سعی کنید کوچکترین عیبی که دستگاه پیدا میکنه، برای برطرف کردن آن اقدام کنید که در آینده خرابی های بیشتری را به بار نیاره. رفع عیب هم کار ساده ایه ولی بالاخره پیدا کردن عیب مسئله بسیار مهمیه.

همونطور که گفتم مدل های یخچال فریزر خیلی مختلف هست و خیلی وقت ها ممکنه خرابی و درست عمل نکردن یک ترموستات در یخچال های برفکی، باعث جمع شدن آب کف یخچال بشه.

یرای مشاهده مطالب درمورد تعمیر یخچال ال جی در اصفهان میتوانید به لینک مراجعه فرمایید

علت جمع شدن آب کف یخچال

 

این موارد حتما نیاز به بازدید تخصصی داره. میتونید از تعمیرکاران ما و تجربیاتشان استفاده کنید که شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.
موفق و پیروز و سربلند باشید.

 

03191002003

تعمیرات فوری در منزل توسط تکنسین های ماهر گروه حامی سرویس

4.5/5 (17 نظر)